Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Időpontfoglalás okmányirodába / kormányablakba

A szolgáltatás lehetővé teszi az Ön részére, hogy időpontot foglaljon a rendszerbe bekötött okmányirodákba vagy kormányablakokba.

Okmányirodák esetén – az időpontfoglalás mellett – lehetőség van hatósági ügyek elektronikus előkészítésére is. Néhány ügy teljesen elektronizált, azaz az okmányirodában történő személyes megjelenés nélkül intézhető (pl. lakcímigazolvány, vezetői engedély és mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának pótlása, adatszolgáltatás letiltása). Az okmányirodai időpontfoglalás regisztráció nélkül is igénybe vehető, az ügyindításhoz ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Kormányablakok esetében kizárólag időpontfoglalásra van lehetőség az okmányirodai ügytípusok, valamint az 515/2013. (XII.30.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt ügyek intézéséhez, ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Kormányablakhoz történő időpontfoglalás esetén a rendszer átirányítja Önt a Kormányablak Internetes Időpontfoglaló Rendszerébe (KIR). A rendszerbe belépni Ügyfélkapun keresztül lehet. Amennyiben még nincs ügyfélkapus azonosítója, csak ügyfélkapus regisztrációra foglalhat időpontot!

Az okmányirodába, kormányablakba történő időpontfoglalásokkal kapcsolatos alábbi szolgáltatások nyújtásában a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 4. cikkének 8. pontja szerinti Adatfeldolgozóként jár el. Adatkezelőnek az Ön által kiválasztott okmányirodát / kormányablakot, illetve az időpontfoglaló alkalmazást működtető szerv (fővárosi és megyei kormányhivatalok, Belügyminisztérium, Miniszterelnökség) minősül. Az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást és az érintetti jogok gyakorlását az Adatkezelő  biztosítja.

Ügyfélkapu ikonSegítség, kapcsolat

Súgó ikon

Okmányirodai változások 2013-tól

Általános tájékoztató az internetes okmányiroda működéséről!

További segítség: Ügyfélvonal;

E-mail 1818@1818.hu;

24 órás telefonos segítség: 1818;

Külföldről: +36 (1) 550-1858

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Gyors és egyszerű eljárással időpontot foglalhat okmányirodába / kormányablakba elintézendő ügyében. A lefoglalt időpontban várakozás nélkül kerül sorra.

Az okmányirodai időpontfoglalás nem igényel regisztrációt, azonban a Kormányablak Internetes Időpontfoglaló Rendszerébe (KIR) belépni csak Ügyfélkapun keresztül lehet. Amennyiben még nincs ügyfélkapus azonosítója, a KIR rendszerében csak ügyfélkapus regisztrációra foglalhat időpontot!

Az Internetes Közigazgatási Szolgáltató Rendszerhez csatlakozott okmányirodák ügyfélszolgálatának tájékoztatója. Nézze meg egy adott okmányiroda címét, elérhetőségét, egy adott ügycsoportra vonatkozó információkat (nyitva tartás, elérhetőség, ügyintéző neve, stb.)