Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Adóigazolás kérése elektronikusan

A szolgáltatás adatai Intézmény: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2020.01.10.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A szolgáltatás segítségével „nullás", azaz nemleges adóigazolás kérhető, amely azt igazolja, hogy az adózónak a kérelemben megjelölt napon adóhatóságnál nyilvántartott adótarozása nincs. Lehetőség van továbbá nemleges „együttes" igazolás kérésére is, amely az adóhatóság mellett a vámhatóság felé is igazolja, hogy nem áll fenn tartozás. A szolgáltatás igénybevételéhez ügyfélkapus regisztráció, képviselő, meghatalmazott esetén NAV-regisztráció szükséges.

Használata

1. Töltse le a NAV oldaláról az igényléshez szükséges nyomtatványt, valamint a kitöltési útmutatót. 2013-tól a nullás adóigazolások, valamint vám- és adóigazolások az IGAZOL összevont nyomtatványon kérhetők.

2, A nyomtatványt az Általános nyomtatványkitöltő keretprogram (ÁNYK)  segítségével töltheti ki, majd közvetlenül az ÁNYK segítségével, vagy az Ügyfélkapun bejelentkezve, a Tárhelyszolgáltatás segítségével töltheti fel.

3. Az igazolás kérhető papíron vagy elektronikusan is. Utóbbi esetben az adóhatóság a tárhelyére küldi meg dokumentumot, amely az eBEV Portálról is letölthető.