Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Anyakönyvi kivonat igénylése

A szolgáltatás adatai Intézmény: Belügyminisztérium Regisztráció: Regisztrációt igényel Módosítás dátuma: 2015.04.13.

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

Magyar anyakönyvbe bejegyzett születési vagy házassági eseményről születési/házassági anyakönyvi kivonat kiállítása iránti kérelem elektronikus úton történő előterjesztése, abban az esetben, amennyiben a kivonat kiállítása illetékmentesen történhet. Az illetékmentességi okokról itt tájékozódhat!

Figyelem! Az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás 2014. július 1-jén került bevezetésre, addig a születési, házassági és halotti anyakönyvi eseményeket településenként, születési, házassági és halotti papír alapú anyakönyvekben vezették az anyakönyvvezetők.

A településenként vezetett anyakönyvekbe bejegyzett anyakönyvi események az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba – a fenti időpontot követően – jogszabályban meghatározottak szerint kerülhetnek bejegyzésre.

Például, ha az Ön anyakönyvi eseménye 2014. július 1j-e előtt történt, akkor az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban akkor szerepel ez az esemény, ha már erről a születési eseményről 2014. július 1-jét követően – nem elektronikus úton – igényelt anyakönyvi kivonatot vagy például 2014. július 1-jét követően házasságot kötött, esetleg születési adataiban 2014. július 1-jét követően változás következett be.

Az igénylés menete:

1. Kattintson a megfelelő gombra aszerint, hogy saját születési vagy házassági anyakönyvi kivonatának igénylését szeretné kezdeményezni.

2. Amennyiben szerepel az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban, töltse ki az űrlapot, majd nyújtsa be a kérelmet.

Az anyakönyvi kivonat kiállításának ügyintézési határideje 8. nap.

Tájékoztató

Segítség a Webes ügysegéd használatához:
1818 (vagy +36 1 550 1858) / 1.3.2. menüpontok