Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH)

A szolgáltatás adatai Regisztráció: Regisztrációt nem igényel Módosítás dátuma: 2016.07.01.

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A NISZ Zrt.  AVDH-szolgáltatás oldalán az elektronikus alárással nem rendelkező állampolgárok is feltölthetnek és hitelesíthetnek dokumentumokat, ezáltal teljes körűen részt tudnak venni az elektronikus ügyintézésben.

A szolgáltatás használatához tanúsítvánnyal vagy Ügyfélkapuval történő azonosítás szükséges.

 

Hitelesítés menete:

  1. A hitelesíteni kívánt fájl kiválasztásához kattintson a "Fájl kiválasztása" mezőbe. Ekkor a felugró tallózó ablakban a saját gépéről kiválaszthatja azt a fájl, amelyen a hitelesítést el szeretné végezni.
  2. A hitelesítés típusának kiválasztása előtt célszerű tájékozódni arról, hogy a szervezet, akinek a hitelesített dokumentumot benyújtja, melyik hitelesítési típust fogadja be. A Hiteles PDF típusú eljárással csak 20 megabyte méretkorlát alatti pdf típusú fájlokat lehet hitelesíteni. Az ennél nagyobb fájlméretű PDF dokumentumokat és minden más fájltípusú dokumentumot ASiC eljárással kell hitelesíteni, ahol a méretkorlát 200 megabyte.
  3. Az ÁSZF jelölőnégyzet kipipálásával fogadja eli az Általános Szolgáltatási Feltételeket, majd küldje el a dokumentumot a rendszernek hitelesítésre. A küldés után azonosítsa magát  minősített tanúsítvánnyal vagy ügyfélkapus felhasználónevének és jelszavának pontos megadásával.
  4. Sikeres azonosítás után az AVDH-rendszer hitelesíti a dokumentumot, amely az oldalról közvetlenül letölthető. Lehetőség van a dokumentum URL-jének e-mailben történő elküldésére is, amelyről 24 órán belül lehet letölteni a dokumentumot.