Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tanulmányi szerződés

Létrehozva: 2010. január 16.
Módosítás: 2022. június 29.
Forrás: Magyarország.hu

ikonHivatalkereső

?

Hivatalkereső

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk

A tanulmányi szerződés megkötéséről és a tanulmányi szerződésből eredő kötelezettségek megszegése következményeiről szól ez a témakör.

Cikk:

Tanulmányi szerződés kötése

A munkavállaló képzésével, illetve továbbképzésével összefüggésben a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) a tanulmányi szerződésre vonatkozó rendelkezések révén lehetőséget biztosít a munkáltatónak, hogy - szakember-szükségletének biztosítása érdekében - a munkavállalójával tanulmányi szerződést kössön. §

A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a tanulmányok alatt támogatást nyújt, a másik fél pedig kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja, illetőleg a képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos időn keresztül, de legfeljebb öt évig, a munkáltatóval munkaviszonyát fenntartja.

Az Mt. két esetben nem teszi lehetővé a tanulmányi szerződés megkötését:

  1. munkaviszonyra vonatkozó szabály alapján járó kedvezmények biztosítására (pl. általános iskolai tanulmányokat folytató munkavállaló részére egyébként törvény szerint járó munkaidő-kedvezmény nyújtására), továbbá
  2. ha a tanulmányok elvégzésére a munkáltató kötelezte a munkavállalót. §

A tanulmányi szerződés érvényességéhez annak írásba foglalása is szükséges. §

A munkavállaló felmondása esetén a tanulmányi szerződés alapján nyújtott támogatás visszakövetelhető, illetve arányosan követelhető vissza, míg a munkáltató felmondása esetén a támogatás nem követelhető vissza.